Almanya’ya 2015’te 1,1 milyon mülteci giriş yaptı

Almanya’ya geçtiğimiz yıl boyunca gelen mültecilerin sayısının 1,1 milyonu bulduğu iddia edilirken, özellikle Bavyera eyaletinden günlük bin 500 ile 3 bin arasında mültecinin ülkeye gelmekte olduğu bildiriliyor.

Almanya’ya geçtiğimiz yıl boyunca gelen mültecilerin sayısının 1,1 milyonu bulduğu iddia edilirken, özellikle Bavyera eyaletinden günlük  bin 500 ile 3 bin arasında mültecinin ülkeye gelmekte olduğu bildiriliyor.

Sächsiche Zeitung gazetesinin EASY adı verilen eyaletler arası mülteci paylaşım sistemine dayandırdığı haberine göre, 2015 yılı boyunca Almanya’ya giriş yaptığı tespit edilebilen mültecilerin sayısı 1 milyon 90 bin 894 olarak belirlendi. Mültecilerin çoğu Avusturya sınırındaki Bavyera eyaleti üzerinden ülkeye giriş yaparken, Aralık ayında 127 bin, Kasım’da ise 206 bin giriş tespit edildi.

Geçtiğimiz günlerde Bavyera Eyalet Hükümeti’nin verdiği rakamlarla da uyuşan EASY verilerinde, ülkeye giriş yapan, ancak bu sisteme dahil edilmeyen bireylerin sayısına ilişkin ise bilgi verilmiyor. Ayrıca, bazı mültecilerin Almanya’nın farklı noktalarında birden fazla kez kayıt altına alınmış olabileceği biliniyor, ancak bu sayı da netleştirilebilmiş değil.

Federal İçişleri Bakanlığı ise, EASY adlı sisteme kaydedilen mülteci rakamlarına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Bakanlığa bağlı Federal Göç ve Mülteciler Dairesi’nin (BAMF) hafta içinde iltica başvurularına dair rakamları açıklaması bekleniyor. BAMF verilerine göre, Kasım ayı sonuna kadar yapılan iltica başvuruları 425 bin olmuştu.

Kışın gelmesiyle birlikte Bavyera eyaleti üzerinden ülkeye giren mültecilerin sayısında kısmi bir azalma görülürken, Türkiye ile yapılan kirli mülteci pazarlığının ise işe yaramadığı anlaşılıyor. Bavyera Eyalet polisine göre, halen günlük bin 500 ile 3 bin arasında mülteci Avusturya üzerinden Almanya’ya giriş yapıyor.