Almanya yeniden göç ülkesi oluyor!

Almanya yeniden göç ülkesi oluyor!

Avrupa'daki ekonomik krizle birlikte Almanya yeniden göç ülkesi olmaya başlıyor. Alman Federal İstatistik Dairesi, son 20 yılda olmadığı kadar Almanya'ya göçün yaşandığını bildirdi. Almanya'yı komşu ülkelerin yanı sıra özellikle doğu Avrupa ülkeleri, İtalyanlar ve Yunanlar tercih ediyor.

Merkezi Wiesbaden kentinde bulunan Alman Federal İstatistik Dairesi 2012 yılında ülkeye 1 milyon 81 kişinin göç ettiğini, aynı yıl içinde 712 bin kişinin de Almanya'yı terk ettiğini bildirdi. Aradaki 369 bin farkın en son 1995 yılında yaşandığına dikkat çeken daire, bunun yüzde 13'lük bir artışa tekabül ettiğini bildirdi.

Özellikle Euro kriziyle boğuşan ülkelerden Almanya'ya göçün artması ise dikkat çekti. Diğer yıllara göre İspanya'dan yüzde 45, Yunanistan ve İtalya'dan ise yüzde 43'lük bir göç artışının olduğu açıklanırken, bu durum söz konusu ülkelerde artan işsizliğe bağlandı.

Aynı şekilde Doğu Avrupa ülkelerinden Almanya'ya gelenlerin sayısında ise artış oldu. Buna göre Avrupa Birliği'nin yeni üyelerinden Polonya'dan 68 bin 100, Romanya'dan 45.700, Macerisan'dan 26 200 ve Bulgaristan'dan 25 bin kişi 2012 yılında Almanya'ya gelip yerleşti.