Avrupa Sol Partisi kongresinde Kürtler gündeme geldi

Avrupa Sol Partisi kongresinde Kürtler gündeme geldi

Avrupa Sol Partisi'nin İspanya'nın başkenti Madrid'de topladığı kongresinde Kürt sorunu ve Türkiye de gündeme geldi.

Avrupa Sol Partisi (ASP), 13-15 Aralık tarihleri arasında kongresini topladı. Madrid'e yapılan kongrede, ekonomik krizin derinleştiği ve işsizliğin arttığı bir süreçte gerçekleşiyor.

22-25 Mayıs tarihlerinde, Avrupa Birliği'nin 28 üye devletindeki 380 milyon seçmen 751 Avrupa parlamenterini seçecek.  2009'daki seçimlerden bu yana Avrupa ülkelerinde işsizlik ve yoksulluk arttı.  Avrupa Sol Partisi yaptığı açıklamada yaşanan kriz için "küresel, sistemik ve uygarlıksal" dedi.

Kongre işte böyle bir ortamda toplandı. Seçmenlerin oyunun sandıkta kazanılması üzerinde tartışmalar yürütülürken, tabandan gelen mesajın, bu kongrenin yönünün sokağa dönük olması şeklinde ifade ediliyor.

Kongreye katılan BDP Avrupa Temsilcisi Eyyüp Doru, burada yaptığı konuşmada özellikle Kuzey Kürdistan ve Batı Kürdistan'daki gelişmelere dikkat çekti. Doru, kongre bileşenlerinden Rojava'daki demokratik özerk yönetim projesini desteklemelerini ve kendi projeleri olarak görmelerini istedi.

Doru, kongre bileşenlerinden Türkiye'deki demokratik çözüm sürecine de destek  istedi.  15 Aralık günü sonuç bildirgesi öncesi de Doru'nun konuşma yapması bekleniyor.