Avrupa yeni yıla yoğun güvenlik önlemleri altında girdi

Avrupa yeni yıla yoğun güvenlik önlemleri altında girerken, birçok merkezde yeni yıl etkinlikleri güvenlik gerekçesi ile iptal edildi.

Paris katliamının ardından Avrupa’nın birçok merkezinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, yeni yıl nedeniyle yapılacak birçok etkinlik ise siyasilerin kararı ile iptal edildi. Başta Belçika, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yeni yıl gerekçesi ile düzenlenmesi beklenen çok sayıda etkinlik iptal edilirken, yeni yılda güvenlik gerekçesi ile alınan önlemler ise olağanüstü hal görüntülerini aratmadı.

DAİŞ terör örgütünün hedefinden biri olarak lanse ettirilen Belçika’nın başkenti Brüksel’de dün gece sokaklara polisin yanı sıra özel askeri birliklerde sevk ettirilirken, aynı uygulama Avrupa’nın birçok merkezinde de dikkat çekti.

Alınan yoğun güvenlik önlemlerine rağmen yeni yılı kutlamak amacıyla Avrupalılar sokaklara çıkmaktan geri durmazken, yeni yıl etkinliklerinin yapıldığı alanların etrafı da güvenlik çemberine alındı.

Yine merkezi tren istasyonları başta olmak üzere toplu alanlarda Paris katliamın ardından alınan güvenlik önlemleri yeni yılda hat safhaya çıkarılırken, ortaya çıkan görüntüler Avrupa’nın DAİŞ terör örgütünün tehdidi altında olduğunu bir kez yine gözler önüne serdi.

Öte yandan Avrupa siyasilerinin yeni yıl mesajları arasında teröre karşı mücadele etme sözü dikkat çekti.