Avusturya: Avrupa başkentlerine saldırı riski var

Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yılbaşına doğru Avrupa ülkelerine yönelik terör saldırısı uyarısı nedeniyle güvenlik önlemlerinin arttırıldığı kaydedildi.

Avusturya İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yılbaşına doğru Avrupa ülkelerine yönelik terör saldırısı uyarısı nedeniyle güvenlik önlemlerinin arttırıldığı kaydedildi. Bu amaçla, kamuya ait kalabalık alanlar ile kurumlar çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Avusturya polisinin güvenlik önlemlerini arttırmasına yol açan uyarının, Noel’den bir kaç gün önce ‘dost bir ülkenin’ istihbaratı tarafından birçok Avrupa başkentine gönderildiği belirtiliyor. Uyarıda, kalabalık kitlelerin olduğu alanlara yönelik Noel ile yılbaşı arasında patlayıcı maddeli saldırı riski olduğu savunuluyor.

Terörist saldırı riskinin Avusturya’nın yanı sıra Almanya’da da yüksek olduğu biliniyor.

İsmi verilmeyen ülke istihbaratı tarafından Avrupa başkentlerine verilen saldırı istihbaratı kapsamında, bazı isimlerin de iletildiği bildiriliyor. Ancak özellikle Avusturya’da bu isimler üzerinde yapılan araştırmalarda henüz kesin bir saldırı planına ulaşılamadığı da öğrenildi.

DAİŞ çetelerinin 13 Kasım’da Paris’te 130 kişiyi katletmesinin ardından, saldırıyla bağlantılı birçok çetenin Avusturya’ya giriş yaptığı ortaya çıkmıştı. Saldırıdan bu yana Avrupa ülkelerindeki güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarılmıştı.