Barselona'da 110 bin kişi bağımsızlık referandumu için yürüdü

Barselona'da 110 bin kişi bağımsızlık referandumu için yürüdü

İspanya'da geniş özerkliğe sahip Katalonya'nın Barselona kentinde 110 bini aşkın kişi sokaklara çıkarak siyasilere bağımsızlık referandumu sürecini tamamlamaları çağrısında bulundu.

Katalan Ulusal Meclisi (ANC) isimli iktidar dışında kalan organizasyon ve Òmnium Cultura isimli büyük kitle desteğine sahip derneğin çağrısı üzerine sokaklar adeta bir insan denizine dönüştü.

Sarı tişörtler giyen eylemciler, halkın siyasi sınıf karşısındaki kararlılığını göstermek için sokaklarda olduklarını belirttiler.

9 Kasım'da yapılması öngörülen bağımsızlık referandumu konusunda son günlerde özerk bölgenin başkanı Artur Mas ile Katalonya Cumhuriyetçi Sol (ERC) Başkanı Oriol Jonqueras arasında anlaşmazlık yaşandı.

Mas, 9 Kasım'daki referandumun, halka danışma şeklinde yapılmasından ve Madrid ile diyalogun sürmesinden yana tavır koydu. ERC ise bu tutumu reddetti.

Eylemin organizatörleri siyasi birliğe ve üç ay içinde bağımsızlık talebinin merkezde olacağı genel seçimlere gitme çağrısında bulundu.

ANC'nin Başkanı Carme Forcadell, “Ülkenizi siyasi çıkarlarınızın önüne koymanızı istiyoruz. Sizi seçen bu halkın onurlu temsilcileri olduğunuzu gösterin” dedi.