Bataclan katili emekli polis derneğinde silah eğitimi almış!

Paris’te 13 Kasım’da 130 kişiyi katleden DAİŞ çetelerinden Abdeslam Abaud’un izine ulaşılamazken, çetelere yardımcı olan bir kişi daha dün Fransa’da göz altına alındı.

Paris’te 13 Kasım’da 130 kişiyi katleden DAİŞ çetelerinden Abdeslam Abaud’un izine ulaşılamazken, çetelere yardımcı olan bir kişi daha dün Fransa’da göz altına alındı. Katliamda ölen bir çete üyesinin ise silah eğitimini emekli polislerin kurduğu bir atıcılık derneğinde aldığı iddia ediliyor.

Fransız I-Tele televizyonu ile İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan iddialara göre, Paris’te Bataclan konser salonunda 89 kişinin katledilmesinde yer alan Sami Amimur adlı terörist silah eğitimini emekli polislerin üyesi olduğu atıcılık derneğinde aldı.

İddiaya göre Sami Amimur, 2012 yılında Ulusal Polis Atıcılık Derneği’ne (ANTP) kayıt yaptırarak silah talimi aldı. Amimur’un burada profesyonel hocalar gözetiminde yarı otomatik silah kullanmayı öğrendiği de haberde yer aldı.

DAİŞ üyesinin emekli polisler tarafından kurulan, ancak devletin herhangi bir mali katkısının olmadığı derneğe 130 euro karşılığı üye olduğu da iddialar arasında.

13 Kasım’da Bataclan konser salonuna saldıran DAİŞ çeteleri, 89 kişiyi katletmiş, saldırganlardan Sami Amimur ise üzerindeki bombaları patlatarak kendini havaya uçurmuştu. Amimur’un 2012 yılı sonunda hakkında dava açıldığı ve 2013 yılında ülkeyi terk ettiği ortaya çıkmıştı.

Paris ve Saint-Denis’de 6 ayrı noktada katliam gerçekleştiren DAİŞ üyelerinin kilit ismi Abdeslam Abaud’un önce Belçika’ya, oradan da Suriye’ye kaçmış olabileceği tahmin ediliyor. Dün ise, Paris yakınlarında  düzenlenen bir operasyonda saldırganlara yardımcı olduğu tahmin edilen 25 yaşındaki Muhammed S. gözaltına alınmıştı.