Beyrut’ta roketli saldırı

Beyrut’ta roketli saldırı

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyinde Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Şiyah bölgesine iki roketin düşmesi sonucu 4 kişi yaralandı

Lübnan basınında yer alan haberlere göre, başkent Beyrut’un Şii yoğunluklu Şiyah bölgesine 107. mm çapında iki Grand tipi roket atıldı.

Roketlerin biri araç galerisine diğeri ise bir eve isabet ederken 4 Suriyeli işçi yaralandı. Yaralı işçiler çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

İçişleri Bakanı Mervan Şerbil, roketlerin atıldığı bölgede yaptığı inceleme sonrasında, "Füzelerin atıldığı yeri tespit ettik. Şu ana kadar saldırıyı üstlenen olmadı. Ancak saldırının Lübnan’ı karıştırmak amaçlı olduğu görülüyor" diye konuştu.

Saldırının, Lübnan Hizbullah’ı lideri Hasan Nasrallah'ın dün yaptığı konuşma ardından gerçekleşmesi, Hizbullah’ın Suriye lideri Beşar Esad’a açık desteğine ‘misilleme’ olarak yorumlandı.

Hizbullah lideri Nasrallah İsrail’in Lübnan’dan çekilişinin 13. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Esad ile muhalifler arasındaki iç savaşta Suriye rejiminin yanında olacaklarını söyledi.

"Suriye'deki radikal gruplara karşı, binlerce mensubumuzu, bölgeye savaşmak için göndermeye hazırız" diyen Nasrallah, "Temmuz 2006'da İsrail'e karşı yapılan savaşın ilk günlerinde size vadettiğim gibi, şimdi de size zafer vadediyorum. Herkes yeni bir aşamadan söz ediyor. Direnişin, Hizbullah'ın, Lübnan'ın korunması, sağlama alınması. Biz, bu savaşa gireceğiz ve kazanacağız" diye konuştu. 

Cihat ilan etmelerine gerek olmadığını belirterek, “Suriye'deki savaşa on binlerce insanı göndermek için iki kelimemiz yeter” diyen Nasrallah, Suriye’deki savaşın kaybedilmesi durumunda İsrail’in Lübnan’a gireceğini, Kudüs’ün de kaybedileceğini ileri sürdü.