Birleşik Krallık’ta yüzen göçmen hapishanesi yakında açılacak

Britanya topraklarına yasadışı yollardan giren yaklaşık 500 erkeği barındırabilecek kapasitedeki yüzen göçmen merkezi yakında açılacak.

İlk görüntülerinin ortaya çıkmasıyla yoğun tepkilere yol açan yüzen göçmen merkezinin yakında açılacağı bildirildi.

Hükümet yüzen merkezin yakında Birleşik Krallık'taki Portland'da ilk “yolcularını” kabul edeceğini belirtti.

Merkezin daha önce hizmete girmesi gerekiyordu, ancak yangın riskine karşı uygun hale getirilmesi için yapılan çalışmalar açılış tarihini geciktirdi.

Birleşik Krallık iltica sistemi üzerindeki baskıyı hafifletmek iddiasıyla geçici olarak 18 ila 65 yaşları arasındaki yaklaşık 500 bekar erkeği bu merkezlere kapatmayı planlıyor.

Geçen yıl İngiltere'ye ulaşmak için yaklaşık 45.000 kişi kaçak yollarla Manş Denizi'ni geçerek Birleşik Krallık'a ulaşmıştı.

Birleşik Krallık’taki yeni bir yasa, deniz yoluyla gelen göçü caydırmayı ve göçmenlerin yasa dışı yollardan geldikleri takdirde Birleşik Krallık'ta sığınma talebinde bulunmalarını engellemeyi amaçlıyor.

Yeni tedbirlere göre “suçüstü” yakalananlar kendi ülkelerine geri gönderilecek veya başka bir güvenli ülkeye sınır dışı edilecek ve Birleşik Krallık'a geri dönmeleri yasaklanacak.

Hükümet, izinsiz gelenlerin bir kısmını Ruanda'ya göndermeyi planladı, ancak geçen ay Temyiz Mahkemesi bu hareketin yasa dışı olduğuna karar verdi. Hükümet bu kararı Birleşik Krallık Yüksek Mahkemesine temyiz etti.