Boko Haram Nijerya’da iki köye saldırdı: 30 ölü

Nijerya’nın Chibok kentine yakın iki köyde Boko Haram’ın düzenlediği saldırıda en az 30 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Nijerya’nın Chibok kentine yakın iki köyde Boko Haram’ın düzenlediği saldırıda en az 30 kişinin öldüğü belirtiliyor.

Geçen yıl 200 kız öğrencinin kaçırıldığı Thlaimakalama ve Gatamarwa köyleri bugün de Boko Haram’ın hedefi oldu. Köylere yapılan saldırılar sonucunda en az 30 kişinin öldüğü belirtiliyor. Saldırı ardından Boko Haram üyelerinin köyleri ateşe verdiği de öğrenildi.

AFP’ye konuşan Chibok yaşlılar konseyi üyesi Pogo Bitrus, “Edindiğimiz bilgilere göre, iki köyde en az 30 kişi öldürüldü” dedi.

Bilgi Luka Haruna tarafından da teyit edildi. Her iki köyün yerle bir edildiği belirtiliyor.

16 Şubat günü de Boko Haram üyeleri Chibok’a 25 kilometre mesafedeki Askira Uba kentine yönelik bir saldırı düzenlemiş ve kenti yerle bir etmişti.

Chibok yaşlılar konseyi üyesi Pogo Bitrus, her iki köye saldıranların 16 Şubat günü Askira Uba kentine saldıran ve ordudan kaçanlar olduğunu belirtti. Bazı Boko Haram üyelerinin Kamerun sınırındaki Gwoza’ya doğru kaçtığını da belirtti. Boko Haram’ın kampları bulunuyor.

Chibok kenti, 2014 yılı Nisan ayında Boko Haram’ın 276 lise öğrencisini kaçırdığı zaman ismini duyurdu. Öğrencilerden 57’si Boko Haram’ın elinden kaçtı. Diğer öğrenciler ise o tarihten bu yana kayıp.

Boko Haram, 2014 yılı Eylül ayında ise Chibok kentinin kontrolünü ele geçirmişti. Öz savunma milisleri tarafından desteklenen Nijerya ordusunun düzenlediği saldırılardan sonra Boko Haram çeteleri bölgeden temizlenmişti.