Buldan: Sözümüz var, onların mücadelesini bırakmayacağız

HDP, HDK ve KJA'lı kadınlar, abluka ve katliamların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde infaz yöntemiyle katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için Galatasaray Lisesi önünde açıklama yaptı.

İstanbul’da Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uçar’ın katledilmesini protesto eyleminde konuşan Meclis Başkanvekili Pervin Buldan, “Devlet 3 Kürt kadın siyasetçiyi katlederek, 'mücadele etmeye devam ederseniz sizi katledeceğiz' mesajını vermiştir. Bizim Sakinelere, Leylalara, Fidanlara ve aynı zamanda Sêvêlere, Pakizelere ve Fatmalara sözümüz var, onların mücadelesini bırakmayacağız" dedi.

HDP, HDK ve KJA'lı kadınlar, abluka ve katliamların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde infaz yöntemiyle katledilen 3 Kürt kadın siyasetçi Sêvê Demir, Pakize Nayır ve Fatma Uyar için Galatasaray Lisesi önünde açıklama yaptı. Meclis Başkanvekili Pervin Buldan'ın da katıldığı açıklamada, "Özyönetimle örgütleniyoruz, Sara'ların ruhuyla özgürleşiyoruz" pankartı açıldı. 3 Kürt kadın siyasetçinin fotoğraflarını taşıyan kadınlar sık sık "Jın, jıyan, azadî" sloganlarını attı. 

Kadınlar adına konuşan KJA aktivisti Medya Aydemir, 9 Ocak 2013'te aralarında PKK'nin öncü kadrolarından Sakine Cansız'ın da bulunduğu 3 Kürt kadın siyasetçiye yönelik gerçekleştirilen katliamın hesabını vermeyen Türkiye'nin yeni katliamlar yaptığını söyleyerek, "Devlet örgütlenen, özgürleşen kadından korkuyor. Bu katliamlar bizim onurlu duruşumuza, ideolojimize, özgürlük sevdamıza, Kürt kadının öncülüğünü yaptığı özgürlük çizgisinedir" dedi. 

Kürdistan'da devlet eliyle yürütülen savaş ve katliamlara dikkat çeken Aydemir, tarih boyunca imha politikalarına karşı direnen Kürt halkının bugün de direnmeye devam edeceğini söyledi. Aydemir "Katledilen yoldaşlarımızın direniş çizgisi bizim çizgimizdir, onların yükselttiği mücadele bizim mücadelemizdir. Onların direniş bayrağını alarak en üst düzeyde en radikal eylemlerimizi ortaya koyarak mücadelemizi yükselteceğiz" diye konuştu.

Ardından konuşan Buldan ise Silopi'de halk öncülüğünde geliştirilen direnişe destek veren kadın siyasetçilerin hedef alındığını vurgulayarak, "Devlet 3 Kürt kadın siyasetçiyi katlederek, 'mücadele etmeye devam ederseniz sizi katledeceğiz' mesajını vermiştir. Ama bizim kadınlar olarak Sakinelere, Leylalara, Fidanlara ve aynı zamanda Sêvêlere, Pakizelere ve Fatmalara sözümüz var, onların mücadelesini bırakmayacağız" ifadesinde bulundu. 

Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu.