Cezayir ordusundan katliam: 34 rehine ile 15 eylemci öldü

Cezayir ordusundan katliam: 34 rehine ile 15 eylemci öldü

Fransa'nın Mali'ye yönelik askeri müdahalesi ardından Cezayir'de bir gaz tesisinde aralarında Batılıların da olduðu onlarca kişi Ýslamcı bir grup tarafından rehin alındı. Cezayir ordusunun hava saldırısında en az 34 rehine ile 15 eylemci öldü.

Moritanya haber ajansı ANI'ye konuşan eylemci grubun bir sözcüsü, Cezayir ordusunun hava saldırısında 34 rehine ile 15 eylemcinin öldüðünü söyledi. Ölenler arasında grubun şefi olduðu belirtilen Ebu El Bara'nın da olduðu bilgisi verildi.

Gaz tesisinden haber ajansına konuşan grubun sözcüsü, hava saldırısı olduðu sırada eylemcilerin rehinelerin bir kısmını araçlar içerisinde daha güvenli bir yere taşımaya çalıştıðını söyledi. Sözcü, ölenler arasında iki Batılı'nın olduðunu söylerken başka detay vermedi. Cezayirli makamlar resmi bir açıklamada bulunmadı.

ANI ve internet üzeri yayın yapan Moritanya sitelerinden Sahara Media, çarşamba günü Ýslamcı grubun bir sözcüsüne dayanarak aralarında 7 Amerikalı'nın da olduðu 41 Batılı'nın rehin alındıðını duyurmuştu. El Kaide ile baðlantılı olduðu iddia edilen grup, Fransız devletini Mali'deki askeri operasyona son vermeye çaðırmıştı.

Libya sınırı yakınında bulunan Ýngiliz BP grubu, Norveç Statoil grubu ve Cezayirli Sonatrach grubu tarafından işletilen In Amenas isimli tesiste Fransız bir lojistik şirkete baðlı 150 Cezayirli çalışanın da rehine tutulduðu bildiriliyor. Çarşamba günü küçük gruplar halinde, sayısı açıklanmayan çok sayıda Cezayirli serbest bırakılmıştı. Bugün 35 rehinenin bugün kaçmayı başardıðı bildirildi.

Ancak bu bilgi de resmi olarak henüz doðrulanmadı. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, rehineler arasında Fransız vatandaşlarının olduðunu açıkladı.

Sud Ouest isimli yerel Fransız gazetesi rehineler arasında bulunan 52 yaşındaki bir Fransız'ın sözlerini aktardı. Rehine, telefon üzeri verdiði bilgide kendilerine iyi muamele yapıldıðını söyledi.



Cezayirli makamlar operasyonunun sürdüðünü belirtti.