Çin'de H7N9 virüsünden dolayı 10 kişi öldü

Çin'de H7N9 virüsünden dolayı 10 kişi öldü

Çin'de H7N9 kuş gribi virüsü bulaşan bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Ülkede bu virüsten ölenlerin sayısı 10'a çıkarken, Çin'in doğusunda yetkililer vatandaşların evlerinde kümes hayvanı yetiştirmesini yasakladı.

H7N9 virüsünden dolayı hayatını kaybeden son kurbanın 74 yaşındaki bir emekli olduğu bildirildi. Şanghay'daki bu ölümle birlikte H7N9 virüsünün yol açtığı ölümlerin sayısı 10'a yükseldi.  Ölümlerin tümü de 23 milyon nüfuslu Şanghay'da yaşandı.

Şu ana kadar insandan insana bulaşmayan virüs, Çin'İn doğusunda toplam 38 kişide tespit edildi.  Virüsü taşıdığı belirtilen Şayghay'lı bir çocuğun iyileştiği ve hastaneden çıktığı bilgisi verildi.

Çin'in ekonomi başkenti olan Şanghay, virüsün yayılmasını engellemek için tedbirler alırken, Çin'in kuş ve kümes hayvanı sektörü ticari anlamda virüsten ağır bir şekilde etkilendi.

Pazarlar kümes hayvanlarına kapatılırken, onbinlerce kanatlı hayvanın itlaf edilmesi emri verildi. Şanghay'da arıca güvercin yarışları ve su kuşlarının satışı da yasaklandı, hayvanat bahçelerinin kuş kafesleri kapatıldı.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Pekin'de yaptığı açıklamada H7N9 virüsünün insandan insana bulaştığına dair herhangi bir kanıt olmadığını söyledi.