Danimarka Suriye ve Irak’a 400 özel kuvvet üyesi göndermek istiyor

Danimarka Başbakanı Lars Lokke Rasmussen, Suriye ve Irak’a yüzlerce özel kuvvet üyesi ve savaş uçakları göndermek için Parlamento Dış ilişkiler Komisyonu’nun desteğini aldığını açıkladı.

Başbakan Rasmussen, insanlık düşmanı DAİŞ ile mücadele için 400 özel kuvvet üyesi göndermek istediklerini söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Rasmussen, “Hükümet terörist örgüt İslam Devleti ile mücadeleyi yoğunlaştırmak istiyor. Danimarkalı kadın ve erkekleri göndermek ciddi bir karardır. Bu nedenle hükümet projesinin parlamentodaki partiler arasında geniş bir destek aldığını temin edebilirim” dedi.

Rasmussen, bu önerinin yakında parlamentonun onayına sunulacağını sözlerine ekledi.

BELÇİKA VE HOLLANDA DA SURİYE’YE SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERECEK

Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders de, 2 Mart günü yaptığı açıklamada Suriye’de DAİŞ karşıtı koalisyon çerçevesinde Suriye’ye savaş uçağı göndermekten yana olduklarını söyledi.

Belçika, Hollanda ile dönüşümlü olarak koalisyonda yer alıyor. Belçika’ya ait 6 savaş uçağı Ekim 2014 ile Haziran 2015 arasında Irak’taki DAİŞ karşıtı mücadelede yer aldı. Belçika’nın gelecek Haziran ayında bu misyonuna geri dönmesi gerekiyor. 

Benzer şekilde Hollanda da, ABD’nin talebi üzerine hava saldırılarını Suriye’yi de kapsayacak şekilde genişletme kararı aldı.