Darfur’da bir toplu mezarda 87 cenaze bulundu

Sudan’ın Darfur bölgesinde bir toplu mezarda en az 87 kişiye ait cenaze bulundu. Kurbanların geçen ay öldürüldükleri tahmin ediliyor.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği’nden yapılan açıklamaya göre Batı Darfur Eyaleti’nde bir toplu mezar bulundu.

BM, mezarda bulunan 87 kişinin El Madares ve El Camarek ilçelerinde 13 ve 21 Haziran tarihleri arasında öldürülen kişilere ait olduğu yönünde güvenilir bilgilere ulaştıklarını bildirdi.

15 Nisan’dan bu yana General Abdul Fettah El Burhan’a bağlı ordu ile eski ortağı general Muhammed Hamdan Daglo’nun paramiliter Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında iktidar savaşı yaşanıyor. Bu iki güç, daha önce ittifaktılar. Ama iki aydır silahla iktidarı ele geçirmek için birbiriyle savaşıyorlar.

Bu savaşın bedelini ise, zaten yoksul olan ülkede siviller ödüyor. Çatışmalarda şimdiye kadar 3 bine yakın kişi hayatını kaybederken, 3 milyon kişi göçe maruz kaldı. Bunların bir kısmı ülke içinde yer değiştirmek zorunda kalırken, bir kısmı da ülkeden kaçmak zorunda kaldı.

Sudan’daki savaşın durdurulması için Mısır’da bu perşembe günü bir toplantı düzenleniyor.  Toplantı komşu ülkeleri bir araya getiriyor.