De Maiziere mültecilere yönelik polis saldırısını savundu

Almanya’nın doğusundaki Clausnitz kasabasında polisin mültecilere yönelik kötü muamelesine İçişleri Bakanı’ndan savunma geldi.

Almanya’nın doğusundaki Clausnitz kasabasında polisin mültecilere yönelik kötü muamelesine İçişleri Bakanı’ndan savunma geldi. Bakan De Maiziere, polisin mültecilere muamelesinin yanlış olmadığını söyleyecek kadar ileri gitti. 

Sachsen eyaletine bağlı Clausnitz’deki bir yurda otobüsle getirilen mültecilere karşı toplanan ırkçılara müdahale etmeyen polis, otobüste korku içindeki mültecileri zorla mülteci yurduna sokmuştu. Olaya ilişkin görüntülerin internette yayınlanması ardından başlayan tartışmalara rağmen eyalet ve federal bakanlar polisi savunmaya devam ediyor. 

Dün ARD’de yayınlanan Bericht aus Berlin programına katılan Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, mültecilerin ırkçıların sloganları arasında üzerinde ‘Seyahat Keyfi’ yazan otobüsten indirilmesinin doğru olduğunu savundu. Mültecilerin yurtta ‘daha güvende’ olacaklarını söyleyen de Maiziere, ırkçı saldırganların gözleri önündeki kötü muamaleye ise değinmedi. 

İçişleri Bakanı, yaşanan olayların polis açısından ‘öngörülemez’ ve ‘ani’ geliştiğini savundu. De Maiziere, polisin sadece ‘mültecileri korumayı amaçladığını’ da söyledi. 

Clausnitz’de Perşembe gecesi yaşanan olayın ardından evvelki gece de Bautzen kasabasında inşa edilmek istenen bir mülteci yurdu kundaklanmıştı. Yangın sonrasında olay yerine gelen itfaiye erleri ırkçı sloganlar atan kişilerce engellenmek istenmişti.