Dirk fırtınası İngiltere ve Fransa'yı vurdu

Dirk fırtınası İngiltere ve Fransa'yı vurdu

Şiddetli rüzgarlar ve yağmurlar bugün İngiltere ve Fransa'yı vurdu. "Dirk" olarak adlandırılan fırtına nedeniyle en az 2 kişi hayatını kaybederken yüzbinlerce ev elektriksiz kaldı. Fransa'nın Brest kentinde 220 km uzaklıkta denizde dalgalar 7 metreye çıktı.

Fransa'nın kuzey batısında bu sabah etkili olan şiddetli rüzgarlar nedeniyle 130 bini Brötonya'da olmak üzere 240 bin ev elektriksiz kaldı. Ülke genelinde 21 ilde turuncu alarm verildi.

Dirk olarak adlandırılan fırtınanın Manş denizini aşarak ülkenin kuzey doğusuna yönelmesi ve şiddetini arttırması bekleniyor.  Calvados bölgesinde 12 yaşındaki bir çocuk yıkılan duvar altında kalarak can verdi. Savcılık bu olayın kötü hava koşullarından kaynaklanmış olabileceğini ancak "kesin" olmadığını söyledi. Çocuk, Saint-Germain-de-Tallevende'deki şantiyede babasına yardım ediyordu.

Finistere bölgesindeki Morlaix'de bir çok sokak 30 ila 40 santimetre su altında kaldı. Kentin temel geçişlerinden biri olan Brest sokağında bazı noktalarda su seviyesi 1,40 metreye çıktı.

Brest kenti açıklarında ise 220 km kuzey batıda dalgalar 7 metreye çıkarken, rüzgarı hızının saatte 120 km olduğu bildirildi.

İngiltere'de şiddetli rüzgarlar nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti. Manş denizi üzerindeki seferler dururken, Londra'daki Heathrow havaalanında 1300 uçuştan 30 kadarı iptal edildi.  Şiddetli rüzyarlar İrlanda üzerinde de esti. Bu ülkede 5 bini aşkın telefon hattı servis dışı kaldı.