Dirk'ten sonra Erich fırtınası geliyor!

Dirk'ten sonra Erich fırtınası geliyor!

Avrupa'da Dirk adlı fırtınanın etkileri halen devam ederken, Cuma akşamından itibaren "Erich" isimli yeni bir fırtına bekleniyor. Dirk fırtınası nedeniyle yaşlı kıtada en az 6 kişi hayatını kaybetti ve ağır maddi zararlar oluştu.

Dirk fırtınası İngiltere'de 5, Fransa'da bir kişinin ölümüne neden olurken, ağır maddi zararlar oluştu. Fırtına özellikle İngiliz adaları, Avrupa'nın kuzeyi ve Fransa'nın kuzeyini vurdu.

Noel'in ilk şiddetli rüzgarları hafiflemeye başlarken, Fransa'nın güney doğusunda yeni şiddetli rüzgarlar ve önemli yağışlar bekleniyor.  İngiltere'de durum hafifledi ama Kuzey İrlanda ve İskoçya'da rüzgarlar esmeye devam ediyor. Bugün öğle saatlerinde İngiltere'nin genelinde 130 bin dolayında ev elektriksizdi.

Fransa'da Salı akşam ülke genelinde 145 bin ev elektriksizdi. Ülkenin batısında 100 bin, doğusunda ise 45 bin ev fırtına nedeniyle elektriksiz kaldı.  Beş bölgede turuncu alarm sürüyor.  Akdeniz kıyısında bugün de şiddetli rüzgarlar esmeye devam ediyor. Dalgalar 3 ila 4 metreye çıkarken, kıyı boyunca su baskını riski var. Provence-Alpes-Côte d'Azur bölgesinde Alpes Maritimes ilinde şiddetli yağmurlar etkili oluyor.  

Fırtınanın şiddeti İsviçre'nin Uri kantonundaki Gütsch'te saatte 208 km'ye ulaştı.

Cuma akşamından itibaren Manş denizi kıyılarını yeni bir fırtına vuracak. Meteorologlar "Erich" olarak adlandırılan bu fırtınanın da Dirk yoğunluğunda olabileceğini söyledi. Fransa'nın kuzeyinde şimdilik saatte 100 km hızdaki rüzgarlar bekleniyor.