Doğal afetler altı ayda 120 milyar dolarlık hasara yol açtı

Yeniden sigortalandırma şirketi Swiss Re tarafından yapılan tahminlere göre, dünya genelinde doğal afetlerin yol açtığı hasar yılın ilk yarısında yaklaşık 120 milyar dolar (109 milyar euro) olarak gerçekleşti.

İsviçreli reasürans şirketi yaptığı basın açıklamasında, dünya genelinde doğal afetlerin yol açtığı hasarın yılın ilk yarısında yaklaşık 120 milyar dolar olduğu tahmininde bulundu.

Swiss Re, bu rakamın yaklaşık 123 milyar dolar olarak tahmin edilen 2022 yılının ilk yarısındaki hasara göre biraz daha düşük olduğunu, ancak sigorta şirketleri tarafından karşılanan hasarın bir önceki yılki 48 milyar dolara kıyasla biraz artarak 50 milyar dolara yükseldiğini belirtti. En maliyetli felaketin Türkiye ve Suriye'de meydana gelen depremler olduğu ifade edildi.

Sigortacıların faturalarını en çok yükselten fırtınalar, dolu, şiddetli yağış, rüzgar ve ani sıcaklık değişimleri gibi hava olayları oldu.

Sigorta şirketlerine toplam 35 milyar dolar fatura çıkaran bu olaylar, karşılanan hasarın neredeyse yüzde 70'ini oluşturdu.

Sigortalı hasarların 34 milyar dolarını tek başına Amerika Birleşik Devletleri oluşturuyor. On fırtına 1 milyar doların üzerinde hasara yol açarken, en ağır etkilenen eyalet Teksas oldu.