Ekvador’da cumhurbaşkanı adayı öldürüldü, OHAL ilan edildi

Ekvador’da cumhurbaşkanı adayı Fernando Villavicencio bir miting sırasında silahla vurularak öldürüldü. Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso, 60 günlük OHAL ilan edildiğini duyurdu.

Fernando Villavicencio, 9 Ağustos Çarşamba günü başkent Quito’da seçim mitingi sonunda silahla vurularak öldürüldü.

59 yaşındaki merkezci Villavicencio, eski bir gazeteciydi ve seçim kampanyasında yolsuzlukla mücadele vaat ediyordu. Villavicencio, 20 Ağustos’ta öngörülen seçimlerin ilk turunda yarışacak sekiz aday arasında yer alıyordu.

Anketlerde Villavicencio yaklaşık yüzde 13 oranındaki oy desteği ile ilk turda ikinci aday olarak dikkat çekiyordu. İlk sırada ise yüzde 26,6 ile eski solcu cumhurbaşkanı Rafael Correa’ya yakın bir isim olan avukat Luisa Gonzalez yer alıyor.

Savcılık saldırı saldırıda biri milletvekili adayı ve ikisi polis olmak üzere 9 kişinin yaralandığını, saldırganın ise güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğünü bildirdi.

Cumhurbaşkanı adayının amcası basına yaptığı açıklamada "30-40 mermi atan makineli tüfeklerle bir korku filmi yaşıyoruz, yaralıların düştüğünü gördük, birkaç ölüm olduğunu ve ne yazık ki Fernando'nun öldürüldüğünü biliyorum" dedi.

Fernando Villavicencio, önceki hafta, kendisine ve kampanya ekibine karşı uyuşturucu kaçakçılığıyla bağlantılı ve şu anda hapiste olan bir suç çetesinin lideri tarafından tehdit edildiğini söylemişti.

Villavicencio, Twitter hesabında "Yeni tehditlere rağmen Ekvador'umuzun cesur insanları için savaşmaya devam edeceğiz" diye yazmıştı.

Cumhurbaşkanı Guillermo Lasso, Villavicencio’nun öldürülmesi ardından tüm ülkede 60 günlüğüne olağanüstü hal ilan etti.

Lasso, YouTube'da yayınlanan açıklamasında, "Silahlı kuvvetler, vatandaşların güvenliğini, ülkenin huzurunu ve 20 Ağustos'ta yapılacak özgür ve demokratik seçimleri garanti altına almak için şu anda ulusal toprakların her yerinde seferber durumda." dedi.