El Nakil: Türkiye Haşimi için yıllık 4 milyon dolar ödenek ayırdı

El Nakil: Türkiye Haşimi için yıllık 4 milyon dolar ödenek ayırdı

Irak’ta yayınlanan El Nakil gazetesi, Türkiye’nin idamla yargılanan Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi için yıllık 4 milyon dolar ödenek ayırdıðını iddia etti.

Ýran Mehr haber ajansına göre El Nakil gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırdıðı haberinde, Türkiye'nin idama mahkûm edildikten sonra ülkeden ayrılan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi'ye yıllık 4 milyon dolar ödenek ayırdıðını öne sürdü.

Gazete, bu paranın Irak'ta karışıklık çıkarılması için ödendiðini iddia ederken, aynı hükümet kaynakları, Suudi Arabistan ve Katar'ın da El Anbar ve Nineve bölgelerinde mezhep çatışması çıkarmak için dev bütçeler ayırdıklarını savundu.

El Nakil’ye göre adı açıklanmayan üst düzey bir güvenlik yetkilisi, Irak Maliye Bakanı Rafia el-Ýsevi'nin kısa bir süre önce tutuklanan muhafızlarının da doðrudan Katar ile baðlantılı olduklarını ortaya çıkarıldıðını yazdı.

Türkiye ile merkezi Baðdat hükümet arasındaki ilişkiler hiç olmadıðı kadar gerilmiş durumda. Aralık ayı başında Irak makamları, Hewler’de bir konferansa katılacak olan Türkiye Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı taşıyan uçaðın inişine izin vermemişti. Eylül 2012’de Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Türkiye Başbakan Recep Tayyip Erdoðan'ın Türkiye'yi ziyaret etmesi için yaptıðı daveti reddetmişti.