Emir Kır'ın şoförü uluslararası silah trafiðinden mahkum oldu

Emir Kır'ın şoförü uluslararası silah trafiðinden mahkum oldu

Brüksel’de Türk asıllı Saint-Josse-ten-Noode Belediyesi Başkanı Emir Kır’ın şoförü Kemal Camsari, uluslar arası silah trafiðinden mahkum oldu.

Brüksel Ceza Mahkemesi, Cuma günü Emir Kır’ın şoförü Kemal Camsari’yi yarısı tecilli olmak üzere 30 ay hapis cezasına çarptırdı. Soruşturma sürecinde serbest bırakılan Camsari, yeniden Kir’in şoförü olarak çalışmaya devam etmişti.

Federal Savcılık geçtiðimiz Mayıs ayında Sırbistan ile Belçika arasında bir silah trafiðini ortaya çıkarmıştı. Bu trafiðin çoðunluðu Saint-Josse-ten-Noode komününde yaşayan Sırp, Türk ve Cezayirliler tarafından yürütüldüðü belirtiliyor. Silahlar ve mermilerin Brüksel, Charleroi ve Anvers’teki kriminal çevrelere gittiði bildiriliyor.

Belçika polisi, çete tarafından üçüncü kez yapılan silah transferi sırasında düzenlediði operasyonda 9 kalaşnikov, 10 el bombası, roket atarlar, savaş silahlarına yönelik 600 paket mermi ele geçirdi.

Ceza Mahkemesi, aynı davada yargılanan çetenin iki diðer sorumlusuna 6’şar yıl hapis cezası verdi. Avukat Marc Uyttendaele’nin savunduðu Kemal Camsari, tahliyesini isterken, baskın sırasında üzerinde bulunan 44 bin euroyu, çete sorumlularından birinden aldıðı borç olduðunu savundu.

Mahkeme Kır’in şoförü ile çetenin diðer üyeleri arasında bað olduðuna hükmederken, soruşturma sırasında Emir Kır ile şoförü arasında bu yönde bir ilişki olduðuna dair delil bulunmadıðı belirtildi. Ancak, Emir Kır, hakkında silah trafiði yapma suçlaması olmasına raðmen Camsari’yi yeniden şoförü olarak işe almıştı.

Davada toplam 12 yargılanıyordu. Suçu itiraf eden biri hariç, mahkum edilen diðer “şebeke üyelerinin” cezaya itiraz edeceði bildirildi.

Emir Kır, 14 Ekim'de yapılan yerel seçimlerde Sosyalist Parti’den Saint-Josse-ten-Noode Belediyesi başkanlıðına seçilmişti. Belçika medyası Emir Kır’in bu zaferi için “darbe” demişti. Brüksel parlamentosundaki Vlaams Belang grubu, Kır’ın “çetelerle baðlantısı olan yalancı bir inkarcı” olduðu tepkisinde bulunmuştu. Sosyalist Parti de, Ermeni Soykırımı’nın inkar eden Kır’e yer vermesinden dolayı yoðun eleştiri alıyor.