Erdoğan’ın ‘Nazi’ benzetmeleri Alman avukatını da bezdirdi

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Alman komedyen Jan Böhmermann’a karşı açtığı davada avukatlığını yapan Michael-Hubertus von Sprenger de pes etti.

Erdoğan’ın Alman siyasetçilere yönelik ‘Nazizm’ suçlamaları nedeniyle avukatının davadan çekildiği bildiriliyor.

Michael-Hubertus von Sprenger, Erdoğan’ın katliam ve baskı politikalarını mizahi bir videoyla alaya alan Jan Böhmermann’a karşı açtığı davada avukatlığını yapıyordu.

Meedia adlı online medya sitesinde yer alan haberde, Erdoğan’ın Mart ayındaki bazı miting yasakları nedeniyle Alman Başbakanı ve diğer siyasetçilere yönelik ‘Nazi metotları kullanılıyor’ şeklindeki suçlamaları avukatından tepki gördü.

Von Sprenger’in yaptığı açıklamada ise, Erdoğan’ın davasını bırakma nedenlerine değinmediği ancak babasının da Nazi döneminde hapis yattığını söylemesi dikkat çekti.

Erdoğan’ın avukatlığını üstlenerek geçen yıl medyada sıkça yer bulan von Sprenger, Jan Böhmermann’ın ZDF kanalında yayınlanan Neo Magazin Royal programı için hazırladığı videonun yasaklanmasında kısmen başarılı olmuştu. Ancak Erdoğan’ın videonun tümünün yasaklanması talebi ve Böhmermann’ın da itirazı nedeniyle dava devam ediyor.