Erdoğan turizmin ruhuna resmen Fatiha okudu!

Erdoğan rejiminin baskı ve şiddeti sayesinde bu yıl Türkiye'nin ölü bir turizm sezonu geçireceği tahmin ediliyor.

Türkiye'nin ücretleri en alta çekmesine rağmen Alman tatilcilerin çoğu "Kesinlikle Türkiye'ye gitmeyeceğiz" diyor. Turizm şirketlerine göre bunun tek nedeni Erdoğan.

Türkiye'de turizm sektörü büyük bir çöküş ile karşı karşıya. 2014 yılında 36 milyon turistin gittiği Türkiye'de 2016'da bu sayı 25 milyona düşmüştü. Türk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Avrupa ülkelerine hakaretleri, "Nazi" çıkışları, tutuklamalar ve bombalı saldırılar yüzünden 2017'nin Türkiye'deki turizm sektörü açısından kara bir yıl olacağı beklentisi yüksek.

Kamuoyu araştırma şirketi Forsa'nın RTL televizyonu için yaptığı son bir ankete göre Alman tatilcilerin yüzde 87'isi "Bu yıl Kesinlikle Türkiye'ye gitmeyeceğiz" dedi. Türkiye bu oranla Mısır'ı gerisinde bırakmış oldu. Almanların yüzde 83'ü "Mısır'a gitmeyeceğiz" görüşünü dile getirdi.

Bir zamanlar turistler için cazibe merkezi olan Türkiye ve Mısır gibi ülkelerde şiddet olayları artması üzerine Alman turistlerin yüzde 31'i "Yurt dışı tehlikeli, tatil sezonunu ülkemizde geçireceğiz" diyor.

TÜRKİYE FİYATLARI DÜŞÜRDÜ, SONUÇ DEĞİŞMEDİ!

İlginin bu yıl dibe vurduğu Türkiye çareyi fiyatları düşürmekte buldu. Alman BAT Vakfı'nın yaptırdığı bir araştırmaya göre Türkiye'deki günlük tatil fiyatları 76 Euro civarında. Bu fiyatlar İspanya'da 95, İtalya'da ise 99 Euro olarak açıklandı.

Ancak bu fiyat düşüklüğüne rağmen Türkiye'ye rağbet artmadı. Alman turist uzmanı Christoph Engl'e göre bu ilgisizliğin temel nedeni Erdoğan. Türkiye'nin bu yıl ki turizmde yaşayacağı krizi Focus dergisi için kaleme alan Engl şu yorumu yaptı: "Erdoğan'ın kamuoyu önünde Merkel'i azarlaması, Nazi benzetmesi ve agresif tutumu Türkiye'ye ilgiyi neredeyse bitirme noktasına getirdi. Tatile giden birisi güvenli ve rahat bir ortam arar. Bu şekilde hiçbir tatilci Türkiye'yi tercih etmez."