Esad'ın ordusu iki köye saldırdı: en az 57 ölü

Esad'ın ordusu iki köye saldırdı: en az 57 ölü

Suriye'de Başar El Esad'a bağlı ordu, ülkenin güneyindeki Dera bölgesindeki iki köye yönelik kanlı operasyon gerçekleştirdi. En az 57 kişi çatışmalar ve bombardımanlar sırasında öldü.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre El Sanameyn ve Gabagheb köylerinde, Suriye rejiminin top atışları, bombardımanları, toplu infazlar ve askerler ile silahlı gruplar arasındaki çatışmaların sonucu olarak 57 kişi öldü.  Bunlardan 16'sının "isyancı", 12'sinin asker, 7'sinin kadın, 6'sının çocuk ve 16'sının sivillerde oluştuğu bildirildi.

Gözlemevi'nin müdürü Rami Abdul Rahman'a göre Salı akşamı 10 askerin önemli bir askeri karakoldan kaçarak bu iki köye saklandıklarını, bir sonraki günün sabahı da rejim ordusunun operasyon başlattığını söyledi.

Silahlı gruplar kısa bir süre önce ülkenin güneyinde Ürdün'le olan sınırdan İsrail ile ateşkes Golan Tepesi üzerindeki ateşkes hattına kadar uzanan 25 km'lik bir şeridin denetimini ele geçirmişti.

Mart ayı sonunca Abdul Rahman, Dera bölgesinin büyük çoğunluğunun silahlı grupların eline geçtiğini açıklamıştı.  

Gözlemevi'ne göre ayrıca ülkenin kuzeyindeki Maaret el Numan yakınında bulunan Wadi Deyf Kampı'nda konumlanmış askerlere ihtiyaç taşıyan bir helikopter düşürüldü ve içerisindeki dört kişi öldü. Gözlemevi, düşürülen helikopterin görüntülerini de yayınladı.

Aynı organizasyona göre sadece Çarşamba günü 50'si sivil, 86'sı isyancı, 43'ü asker olmak üzere ülke genelinde 179 kişi öldü.