Europol : Avrupa son on yılın en büyük tehdidiyle karşı karşıya

Avrupa Polis Ofisi’ne (Europol) göre Avrupa ülkeleri son on yılın en büyük ‘terörist saldırı tehdidiyle’ karşı karşıya. Europol Direktörü’ne göre, Avrupa ülkelerindeki radikal cihatçıların sayısı 3 bin ile 5 bin arasında.

Avrupa Polis Ofisi’ne (Europol) göre Avrupa ülkeleri son on yılın en büyük ‘terörist saldırı tehdidiyle’ karşı karşıya. Europol Direktörü’ne göre, Avrupa ülkelerindeki radikal cihatçıların sayısı 3 bin ile 5 bin arasında. 

Alman Neue Osnabrücker Zeitung adlı gazeteye konuşan Europol Direktörü Rob Wainwright, Avrupa ülkelerinin büyük bir ‘cihadist saldırı’ tehlikesi olduğunu söyledi. 

DAİŞ veya diğer çeteci örgütlerin Avrupa’nın herhangi bir yerinde her saldırı düzenleyebileceğini savunan Wainwright, Suriye ve Irak’tan kaçan çetelerin önemli bir kısmının Avrupa’da olduğunu kaydetti. Diğer çetecilerle birlikte Avrupa ülkelerinde 3 bin ile 5 bin arasında radikal cihatçı olduğunun tahmin edildiğini belirten Wainwright, “Avrupa son 10 yıldaki en büyük terörist tehditle karşı karşıyadır” dedi. 

Radikal dinci örgüt üyelerinin Ortadoğu’dan gelen mültecilerin arasına karışmış olma ihtimaline karşı da konuşan Europol Direktörü, bu yöntemin sistematik olarak kullanıldığına dair bilgi olmadığını da belirtti.