Fas açıklarında 11 göçmen boğularak can verdi

Fas açıklarında 11 göçmen boğularak can verdi

Fas'ın kuzeyinde El Huseyma açıklarında göçmenleri taşıyan bir geminin batması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti.

Sağlık kaynakları ile Fas İnsan Hakları Derneği'nin (AMDH) yerel bir sorumlusu, İspanya'ya  ulaşmak isteyen 34 kişiyi taşıyan geminin batması sonucu 10 kişinin boğularak öldüğünü, bir kişinin de hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybettiğini bildirdi. Olay 16 Nisan günü gerçekleşti.12 kişi Fas Kraliyet donanması tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırılırken, diğer 11 kişinin ise zarar görmediği belirtildi.

AMDH yetkilisi Faysal Usard, göçmenlerin Sahra Altı Afrikası'ndan olduğunu belirtirken, hangi ülkenin vatandaşları oldukları henüz netleşmedi. Usard'a göre olay gün ortasında kıyıya dokuz kilometre uzaklıkta gerçekleşti. Denizin sakin olduğunu ifade eden Usard, ancak geminin içerisindeki kişilere göre çok küçük olduğunu söyledi.

Yerel derneklere göre 2012 yılı sonu itibariyle Fas topraklarında İspanya'ya gitmeyi umut eden Güney Sahra'lı 20 bin ila 25 bin kaçak göçmen bulunuyordu. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü bu göçmenlerin çoğunluğunun Nijeryalı, Kamerunlu, Ganalı, Gineli ve Malili olduğunu belirtiyor.