Filipinler’de Bopha tayfunu 200 can aldı

Filipinler’de Bopha tayfunu 200 can aldı

Filipinler’de etkili olan şiddetli tayfunun yol açtıðı sel ve toprak kaymaları, 200’den fazla kişinin ölümüne neden oldu.

Filipinli yetkililerin verdiði bilgiye göre Bopha adlı tayfunundan en çok etkilenen Compostelay Valley eyaletinde en az 151 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında New Bataan kasabasına baðlı Andap köyünde aniden basan sel sularlı altında kalan 66 köylü ve en az 9 asker de bulunuyor. Sayısı tam olarak tespit edilemeyen köylünün ise kayıp olduðu bildirildi.

Davao Oriental eyaletinde ise, sel suları ve toprak kaymaları sonucu 51 kişi hayatını kaybederken, 98 kişinin ise kayıp olduðu açıklandı. Ülkenin diðer bölgelerinde ise en az 7 kişinin hayatını kaybettiði bildirilirken, iki kentte elektriklerin kesildiði, 60 binden fazla kişinin ise barınaklara yerleştirildiði kaydedildi.

Sel ve toprak kaymalarına yol açan, saatte 210 kilometre hızla esen Bopha tayfunu ülkeyi şimdiye kadar etkisi altına alan en büyük tayfun oldu. Filipinlerde her yıl yaklaşık 20 tayfun görülüyor. Tayfunlar her seferinde çok sayıda kişinin ölümüne neden oluyor ve büyük yıkıma yol açıyor. Geçen yıl Washi tayfunu Mindanao adasında 1500 kişinin ölümüne neden olmuştu.