Filistin’de en az 5 genç öldürüldü

Filistin’de İsrail polisi tarafından öldürülen Filistinli gençlerin sayısı beşi buldu. Dün akşam saatlerinde Eski Kudüs’te ‘polise ateş açtığı’ iddia edilen 2 genç öldürüldü.

İsrail Polisi, iki Filistinli gencin Kudüs’ün işlek alanlarından Şam Kapısı’nda polise ateş açtığını iddia etti. Açıklamada, polisin saldırganlara karşı kendisini savunduğu da kaydedildi.

Dün gün içinde de işgal altındaki Batı Şeria’nın Cenin kentinde İsrail ordu birliklerine taş atan 15 yaşındaki 2 Filistinli çocuk öldürülmüştü. Ordu açıklamasında, gençlerden birinin askerlere ateş açtığı da iddia edilmişti.

Bir başka olayda ise, Kudüs ile Batı Şeria arasındaki bir kontrol noktasındaki polislere bıçakla saldırdığı iddia edilen bir genç öldürülmüştü.

Geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu yana İsrail güvenlik güçleri tarafından öldürülen Filistinlilerin sayısı 165 civarında. İsrail, bu kişilerden 107’sinin güvenlik güçlerine saldırırken vurulduğunu açıklamıştı. Aynı dönemde Filistinlilerin saldırılarında 1 Amerikan vatandaşı ile 27 İsrailli de hayatını kaybetti.