Fransa Cumhurbaşkanı Irak’ta

Fransa Cumhurbaşkanı Irak’ta

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bu sabah yüksek güvenlik önlemleri altında Irak’ın başkenti Bağdat’a ulaştı. 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris’te üç gün sonra Irak konusunda düzenleyeceği uluslar arası bir konferans öncesi Bağdat’a ziyarette bulundu.

Tehlikeli olarak görülen ülkelere güvenlik gerekçesiyle genelde gizli tutulan ziyaretlerin aksine Fransız Cumhurbaşkanı, ziyaret tarihini açıklamayı tercih etti.

Cumhurbaşkanlığı çevresine göre Irak’taki yeni hükümete Fransa’nın desteğini ortaya koymak amacıyla böyle bir risk alındı. France Inter radyosuna konuşan istihbarata ilişkin çalışma yürüten Fransız merkezi müdürü Eric Dénécé, yüksek güvenlik önlemleri alınsa bile böylesine bir kararın çok şaşırtıcı olduğunu söylüyor.

Hollande’a Bağdat ziyaretinde Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ve Savunma Bakanı Jean-Yves le Drian eşlik etti.  Bu medyatik ziyaret ile Fransa’nın diplomatik alanda Irak’taki etkisini arttırmak istediği belirtiliyor. Ziyaret sırasında Hollande, Irak’ın Kürt Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile görüşecek.  Masum'un, Pazartesi günü başlayacak uluslar arası konferans için Paris’e ziyareti sırasında da iki yönetici arasında görüşme olacak.