Fransa’da insani yardım gönüllüleri için tatbikatlı kriz eğitimleri

Fransa’nın Lyon kentinde, insani krizlerde görev alacak çalışan ve öğrenciler için oldukça farklı bir eğitim veriliyor.

Fransa’nın Lyon kentinde, insani krizlerde görev alacak çalışan ve öğrenciler için oldukça farklı bir eğitim veriliyor.

1983 yılından bu yana insani yardım çalışmalarına ilişkin eğitimler veren Bioforce Enstitüsü, kriz veya savaş hallerinde yapılması gerekenleri öngören yeni bir program da sunuyor.

Bioforce Enstitüsü’nün 3 gün ile 3 hafta arasında süren eğitimlerine, lise ve üniversite düzeyindeki öğrenciler yoğun katılım gösteriyor. Son olarak, Kenya’daki bir mülteci kampına yönelik yardım kampanyasının organizesi simüle edildi.

Ancak gerçekte herşey Lyon’un banliyölerindeki kırsal alanlarda yapılıyor. Eğitim kapsamında öğretmenler gümrük memuru, polis veya yerel otoriteleri canlandırırken, öğrenciler ise mültecilere yardıma koşan insani yardım görevlilerini oynuyor.

Eğitim programı kapsamında öğrenciler, kriz ve savaş hallerinde yapılacakları tatbik ederek, gerçekte gidecekleri yardım görevlerine hazırlanıyor.

Bioforce Enstitüsü’nün düzenlediği farklı insani yardım kurslarına her yıl bini aşkın kişi katılıyor. Bu kişilerin çoğunluğunu insani yardım gönüllüleri, dernek çalışanları ve öğrenciler oluşturuyor.