Fransa'da 'silah trafiği' operasyonu: 45 gözaltı

Fransa'da 'silah trafiği' operasyonu: 45 gözaltı

Fransa'da uluslararası bir silah trafiğine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda 45 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Operasyon Paris bölgesi, ülkenin merkezi, güneyi ve Fransız sömürgeleri olan Deniz Aşırı Ülkeler'de gerçekleşti.  Sabah saatlerinde başlayan aramalar, öğleden sonra da devam ediyordu.

Fransız medyasına göre en az 45 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında silah şebekeleri ile ilişkide olan kişilerin de olduğu belirtiliyor. Jandarma tarafında yapılan yazılı açıklamada bu uluslararası trafiğin, 2009'dan bu yana Balkanlar'dan gelen  yüzlerce savaş silahı, cephane ve yedek parça içerdiği belirtildi.

14 Şubat 2012'de ülkenin doğusundaki Haute-Marne'da ikamet eden bir kişinin evinde yapılan aramada, aralarında savaş silahlarının da olduğu 20 silah ve binlerce mühimmat bulunmuştu.

Soruşturmada ilk bilgiler, jandarmayı Slovak bir şebeke üzerinde durmaya götürüyor.  Yapılan soruşturmada, jandarmalar aynı şebeke içerisindeki silah ticareti yapanlarla birlikte, Balkan kökenli ikinci bir şebeke daha tespit etti. Jandarmaya göre, 2009'dan bu yana yüzlerce silah, cephane ve yedek parça bu şebekeler tarafından taşındı.