Fransa’da zihinsel engelli pansiyonunda yangın: 11 ölü

Fransa’nın Alsace bölgesinde zihinsel engellileri kabul eden bir pansiyonda çıkan yangında haber alınamayan 11 kişi “potansiyel ölü” olarak kabul edildi.

Ülkenin doğusundaki Alsace bölgesinde bulunan Colmar yakınındaki Wintzenheim’da zihinsel engellileri kabul eden bir pansiyonda yangın çıktı.

Haut-Rhin Valiliği Genel Sekreteri Christophe Marot olay yerinde yaptığı açıklamada haber alınamayan 11 kişi için "Ne yazık ki çok fazla şüphe yok: tüm bu insanlar pansiyonda bulunuyordu ve dışarı çıkamadılar” dedi.

Marot, çok erken saatlerde çıkan yangın sırasında pansiyonda 28 kişinin bulunduğunu ve bunlardan sadece 17'sinin tahliye edildiğini sözlerine ekledi.

Kurbanların, Fransa'nın doğusundaki Nancy kentinden tatile gelen bir bakıcı ve 10 hafif zihinsel engelli yetişkin olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X üzerindeki (eski Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda "Wintzenheim'da alevler engelli insanlar ve bakıcıların bulunduğu bir pansiyonu sardı. Bu trajedi karşısında düşüncelerim kurbanlar, yaralılar ve aileleriyle birlikte. Seferber olan güvenlik güçlerimize ve acil durum servislerimize teşekkür ederim" dedi.

Yangının zemin katta başladığını belirten itfaiyeye göre, eskiden bir ahır olan bu bina, 500 m2 taban alanına sahip, iki katlı ve çatı katı olan bir pansiyona dönüştürülmüş.