Fransa: DAİŞ’e karşı kara harekatına destek veririz

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Suriye’de başlattıkları hava operasyonlarının uzun süre devam edebileceğini söylerken, müdahalenin rejimi güçlendirme amacı olmadığının altını çizdi.

Fransa Başbakanı Manuel Valls, Suriye’de başlattıkları hava operasyonlarının uzun süre devam edebileceğini söylerken, müdahalenin rejimi güçlendirme amacı olmadığının altını çizdi. Valls, DAİŞ’e karşı bölge ülkelerinin kara müdahalesine destek vereceklerini de duyurdu.

Ulusal Meclis’te Suriye’deki hava harekatlarına ilişkin bilgilendirme yapan Başbakan Manuel Valls, uçakların daha çok keşif amaçlı görev yaptığını kaydetti. Suriye’de şimdiye dek birçok keşif uçuşu gerçekleştirdikleri bilgisini veren Valls, “bu uçuşlar gerektiği kadar sürecek; en azından haftalarca sürecek” diye konuştu.

“Terörizme karşı mücadele uzun olacak” diyen Manuel Valls,  Suriye’ye kara birlikleri gönderilmesinin ise gündemlerinde olmadığını savundu. Valls, kara harekatının ‘mantıksız ve gerçekçi olmadığını’ da dile getirdi.

Valls, Fransa’nın Suriye krizinde ilk başlarda takındığı pozisyona yakın söylemlerde bulunarak, bölge ülkelerinin karadan müdahalesine yeşil ışık yaktı. Başbakan, DAİŞ çetelerine karşı bölge ülkelerinin düzenleyeceği bir kara harekatına Fransa’nın destek vereceğini de belirtirken, desteğin nasıl olacağı konusuna açıklık getirmedi.

HAVA OPERASYONLARI REJİMİ GÜÇLENDİRMEYİ AMAÇLAMIYOR

Manuel Valls, Suriye’deki uçuşlarında hedeflerini ‘bizzat ve yalnız’ seçtiklerini iddia ederken, müdahalenin DAİŞ’e yönelik olduğunu vurguladı. Valls, DAİŞ’e karşı harekatlarının ‘Suriye rejimini güçlendirme amacı taşımadığını’ da sözlerine ekledi.