Fransız pilotların grevi AirFrance’ı şoke etti

Fransız pilotların grevi AirFrance’ı şoke etti

Fransız Hava Yolları şirketi AirFrance pilotlarının grevi dün uçuşları büyük ölçüde etkiledi. Grevler nedeniyle bugün ve yarın da birçok uçuşun iptal olması gündemde.

Fransız ve Hollanda havayollarının ortaklığında işletilen AirFrance-KLM şirketine çalışan pilotlar dün greve gittiler. SNPL AF Alpa adlı pilot sendikası tarafından verilen bilgilere göre, grev nedeniyle AirFrance uçuşlarının sadece yüzde 48’i gerçekleştirilebildi.

Greve yoğun katılımlar nedeniyle Toulouse havaalanındaki uçuşların yüzde 80’i, Marsilya, Lyon ve Nice’de ise yüzde 70’i iptal edildi.

AirFrance şirketi, çalışanların tazminat karşılığında gönüllü olarak işten ayrılmalarına imkan veren bir programı hayata geçirmek istiyor. Bu programa tepki gösteren pilot sendikası Pazar  gününe kadar sürebilecek grev kararı almış ve müzakerelere başlamıştı.

Grevler nedeniyle AirFrance’ın bugünkü uçuşlarının yüzde 60’ı iptal olmakla karşı karşıya. Müzakerelerden anlaşma çıkmaması halinde yarınki uçuşların daha büyük oranda iptal olması bekleniyor.

AirFrance verilerine göre, dünkü grevlerden 65 bin yolcu etkilendi. Şirketin günlük zararı ise 10 ila 15 milyon euro olarak tahmin ediliyor.