Gazze’den 40 bin insan tahliye edildi

Gazze’den 40 bin insan tahliye edildi

İsmi daha çok ambargo ile gündeme gelen Filistin’in Gazze kenti meydana gelen sel felaketinden dolayı boşaltılıyor. Sel sularından etkilenen 40 bin insan tahliye edildi. 

Gazze’de, günlerdir etkili olan şiddetli fırtına ve yağış yüzünden su altında kalan bölgelerden 40 bini aşkın kişi tahliye edildi.

Gazze Sivil Savunma İdaresi sözcüsü Muhammed al-Meydan’ın Rusya’nın haber ajansı RIA Novosti’ye yaptığı açıklamada Gazze Şeridi’nin, birkaç gün önce İsrail, Mısır, Suriye ve Lübnan’a kar ve sağanak yağmurlar getiren şiddetli fırtınanın etkisinde kaldığını söyledi.

Sel sularının kapladığı bazı bölgelere kayıklarla ulaşılırken su yüksekliği 2 metreyi geçiyor. Gazze Şeridi’nde yaşayan birçok kişi, sel sularının doldurduğu evlerinde mahsur kalmıştı.

Sel afeti yüzünden 100’den fazla kişi yaralanırken bölgenin güneyinde 1 çocuğun hayatını kaybettiği öğrenildi. Maddi zararın 60 milyon dolara ulaştığı belirtiliyor.

Havanın iyileşmesine rağmen arama kurtarma ekiplerinin çalışmaları sürüyor.

Gazze’ye bugün insani yardım malzemelerinin gelmesi bekleniyor. İsrail ordusu, malzemelerin sınırlardan geçmesine izin vermişti.

Gazze’de yağmur sularının etkili olması ve bunca insanın etkilenmesinin sebebi İsrail’in uyguladığı ambargo. Ambargodan dolayı kentin alt yapısını geliştirmek mümkün deği