Gerilla havadan vurdu: 1 işgalci cezalandırıldı

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), bir gerilla birliğinin işgalci Türk devlet güçlerini hava araçları ile hedefleyerek bir işgalciyi cezalandırdığını bildirdi.

Yazılı açıklamada Girê Bahar Direniş Alanı’nda havadan gerçekleştirilen eylemin, Şehîd Axîn Mûş Birliği tarafından düzenlendiği belirtildi.

HPG-BİM, gerçekleştirilen gerilla eylemleri ve işgalci Türk ordusu tarafından yapılan saldırılarına ilişkin şu ayrıntıları verdi:

“1. Şehîd Axîn Mûş Birliği;

19 Eylül saat 12:56’da Girê Bahar Direniş Alanı’nda işgal amaçlı askeri yol yapmaya çalışan işgalciler Şehîd Axîn Mûş Birliğimiz tarafından hava araçlarıyla hedeflenerek etkili şekilde vuruldu. Bu eylemde 1 işgalci cezalandırıldı ve zırhlı 1 kepçe darbelendi.

2. Şehîd Delîl Batı Zap bölgesi;

19 Eylül saat 09:50’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler orta otomatik silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

19 Eylül saat 15:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

20 Eylül saat 16:30’da Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki ağaçları kesmeye çalışan işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu.

3. Metîna bölgesi;

19 Eylül saat 09:05 ve 16:40’ta Serê Metîna Direniş Alanı’ndaki işgalciler mevzi yapmaya çalışırken ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu ve işgalcilerin hareketliliği durduruldu.

4. Xakurkê bölgesi;

20 Eylül saat 10:30’da Girê Şehîd Hêmin Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlar ile hedeflenerek vuruldu. Bu eylem YJA Star güçlerimizce gerçekleştirildi.

5. İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

18, 19, 20 Eylül’de Xakurkê bölgesinin Girê Rostê, Şehîd Şerîf, Goşînê, Berbizinê Direniş Alanları 4 kez, Garê bölgesinin Çemrobotkî, Bilindbazê, Şikeftiyan, Dînartê, Deşta Kafya alanları 7 kez, Metîna bölgesinin Şêlazê, Serê Metîna Direniş Alanı 2 kez, Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Cûdî, Girê Bahar Direniş Alanları 5 kez olmak üzere; toplam 18 kez savaş uçakları ile bombalandı.

20 Eylül’de Şehîd Delîl Batı Zap bölgesinin Girê Amediyê Direniş Alanı 1 kez saldırı helikopterleri ile bombalandı.”