Güneş Sistemi’nde ‘9’uncu Gezegen’ bulunduğu iddiası

Amerikalı iki uzay bilimci, Güneş Sistemi'nde yeni bir gezegen bulunduğuna dair güçlü kanıtların olduğunu duyurdu.

Amerikalı iki uzay bilimci, Güneş Sistemi'nde yeni bir gezegen bulunduğuna dair güçlü kanıtların olduğunu duyurdu.

Astronomical Journal dergisinde araştırmaları yayınlanan Amerikan uzay bilimcileri Konstantin Batygin ve Mike Brown, yeni gezegeni ‘9’uncu Gezegen’ olarak adlandırdıklarını yazdı.

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde görevli iki uzman, Güneş Sistemi’nin dış kısmında bulunan gezegenin, dünyamızdan yaklaşık 10 kat daha büyük olduğun görüşündeler. Matematiksel hesaplamalar ve bilgisayar simülasyoları sayesinde yapılan araştırmada, 9’uncu Gezegen’in güneş etrafında dönüşünü 10 bin ile 20 bin yıl arasında tamamlayabildiği savunuldu.

9’uncu Gezegen’in Güneş’in etrafında dönen en uzak gezegen olan Neptün’den de uzakta olduğu belirtilen araştırmada, bu gezegenin Neptün’den 20 kat daha geniş bir daire çizdiği kaydedildi.

Araştırmada, yeni gezegenin 2006 yılında ‘cüce gezegen’ olarak sınıflandırılan Plüton’dan ise en az 5 bin kat daha ağır olduğu da iddia edildi.

Uzay bilimcilerden Konstantin Batygin, iddialarının henüz yeterli kanıta ulaşmadığını söylerken, Güneş Sistemi’nin keşfedildiği günden bu yana birçok eksiklikler içerdiğinin bilindiğini ve başka gezegenleri de içerdiğine dair kanıtlar olduğunu da savundu.