Güney Kore’ye göre Kuzey Kore, Moskova’ya 12 bin asker gönderecek!

Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın ülkenin istihbarat servislerine dayandırdığı haberine göre Kuzey Kore, Ukrayna'ya karşı savaşında Rusya'yı desteklemek üzere “büyük ölçekli birlikler” göndermeye karar verdi.

Yonhap'ın haberine göre “özel kuvvetler de dahil olmak üzere 12 bin askerden oluşan dört tugay” Ukrayna'ya müdahale etmeye hazır. 

Hatta bir iç istihbarat kaynağı “Kuzey Kore birliklerinin konuşlandırılmasının çoktan başladığını” iddia etti.

Pyongyang ve Seul arasındaki ilişkiler son aylarda kötüleşirken, nükleer silahlara sahip Kuzey Kore, uzun süredir müttefiki olan Rusya'ya daha da yaklaştı.

Güney Kore uzun zamandır Kuzey Kore'yi, her iki ülkeye de uygulanan BM yaptırımlarını ihlal ederek Ukrayna'daki savaş için Rusya'ya silah sağlamakla suçluyor.

Güney Kore Devlet Başkanlığı yaptığı açıklamada, Kuzey Kore askerlerinin Rusya'da konuşlandırılmasını ciddi bir güvenlik tehdidi olarak nitelendirdi ve buna karşılık vermek için elindeki tedbirleri alacağını duyurdu.

Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol, “Mevcut yakınlaşma durumu, askeri malzeme teslimatının ötesine geçmekte ve sadece ülkemiz için değil uluslararası toplum için de ciddi bir güvenlik tehdidi oluşturmaktadır” dedi.