Hackerler Almanya’da buluştu

Hackerler Almanya’da buluştu

Avrupa'nın en büyük hacker derneği Kaos Bilgisayar Kulübü (Chaos Computer Club-CCC) her yıl olduğu gibi bu yılda 30 kuruluş yıl dönümünde bilgisayar korsanları ve meraklılarını bir araya getirdi. Buluşmaya Wikileaks'in kurucusu Julian Assange da video konferans aracılığıyla katılacak.

Buluşmanın bu yılki başlıca konusu istihbarat servislerinin yürüttüğü izleme faaliyetleri. Hamburg’da 27 Aralık günü başlayan buluşmaya yaklaşık 8 bin bilgisayar uzmanı ve internet aktivistininin katılması bekleniyor. 

Etik bilgisayar korsanları olarak tanınan ve Almanya'da dijital alanda uzman olarak da kabul edilen Kaos Bilgisayar Kulübü'nden Frank Rieger katılımın geçen yıla oranla üçte bir oranında arttığını söyledi. Rieger, bu artışa "Snowden Faktörü"nün sebep olduğunu söyledi.

Kaos Bilgisayar Kulübü yıllardır istihbarat kurumlarının giderek çığrından çıkan izleme faaliyetleriı ve adeta yok olan veri güvenliği konularına dikkat çekiyor.

Katılımcılar dört gün sürecek olan buluşma boyunca "Snowden'ın deşifre ettiği belgelerde yer alan bilgilere siyasi ve teknik anlamda ne şekilde tepki verecekleri" sorusuna da yanıt arayacak.  CIA eski danışmanı Edward Snowden, Amerika'nın küresel casusluk faaliyetlerini deşifre etmişti. 

Şifreleme ve anonimleştirme konularında konuşmalara yer verilecek buluşmaya Wikileaks'in kurucusu Julian Assange da video konferans aracılığıyla katılacak.