Halep'te sekiz günde 300 ölü!

Halep'te sekiz günde 300 ölü!

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Halep'te Suriye ordusunun hava saldırıları sonucu son sekiz gün içinde 87'si çocuk en az 300 kişinin öldüğünü bildirdi.

Batılı medyanın Suriye'deki savaşa ilişkin temel referansı olan İnsan Hakları Gözlemevi, Halep'te 15-22 Aralık tarihleri arasında 87'si çocuk, 30'u kadın ve 30'u "isyancı" olmak üzere 301 kişinin öldüğünü belirtti.

Silahlı gruplar ve Gözlemevi, Başar El Esad rejimini "isyancı alanlara" TNT yüklü varilleri yağdırmakla suçluyor.  Gözlemevi, bu saldırılarla halkın iradesinin kırılması ve silahlı gruplara karşı durmasının amaçlandığını savunuyor.

AFP'ye bilgi veren bir güvenlik kaynağı, Halep'te kara birliklerinin yetersizliğinden dolayı Suriye rejiminin hava saldırılarına başvurduğunu söylerken, sivil kayıpların çok olmasını ise silahlı grupların sivil alanlarda konumlanmalarına bağladı.

Halep, 2012 yazından bu yana silahlı gruplar ile rejim arasında bölünmüş durumda. İnsan Hakları İzleme Örgütü (HWR) de geçen Cumartesi günü yaptığı açıklamada "felaket" ifadesini kullanarak 15-18 Aralık arasında 200'ü aşkın kişinin öldüğünü bildirdi.