Hawaii’deki yangınlarda ölü sayısı 36’ya çıktı

ABD’nin Hawaii eyaletinde meydana gelen birçok orman yangınında hayatını kaybedenlerin sayısı 36’ya çıktı. Birçok kişi yangından kurtulmak için okyanusa atladı.

Dora kasırgası ile büyüyen ve yayılan orman yangınlarında verilen ilk bilançoda 6 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti. Yetkililer tarafından verilen yeni bilançoya göre ölü sayısı 36’ya yükseldi.

Takımadanın birkaç yüz kilometre güneyindeki Maui Adası alevler arasında bulunuyor. 

Alevler, Maui'nin batı kıyısındaki turistik Lahaina kasabası da dahil olmak üzere çok sayıda ev ve işyerini kül etti. 12 bin nüfuslu bu sahil beldesinde evi yangında küle dönen bir ada sakini CNN’de yaşananları “korku filmi sahnelerine” benzetti.

Sahil Güvenlik, Lahaina açıklarındaki sularda 12 kişiyi kurtardıklarını belirtirken, Maui'ye doğru gemileri sevk ettiklerini duyurdu.

Vali Yardımcısı Sylvia Luke'a göre, durumu "çok ciddi ve dramatik" olarak tanımlanan Maui hastane sistemi vücudunda yanıklar oluşan veya dumandan etkilenen hastalarla tıkanmış durumda.

Hawaii Acil Durum Yönetim Ajansı'na göre Ulusal Muhafızlar harekete geçirildi ve polise yardım ediyor.

Yetkililer, rüzgarın birçok elektrik direğini devirdiğini ve Maui'nin bir bölümünde iletişim ağlarının kesildiğini kaydetti.

PowerOutage sitesine göre, Hawaii’de çarşamba sabahı yaklaşık 14 bin ev ve işyeri elektriksiz kaldı.