Hindistan ile Pakistan arasında çatışma

Hindistan ile Pakistan arasında çatışma

Hindistan ve Pakistan askerlerinin tartışmalı Keşmir bölgesindeki Kontrol Hattı çevresinde silahlı çatışmaya girdiði bildirildi.

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada Hindistan askerlerinin, Pakistan yönetimindeki Keşmir’in Hacı Pir bölgesinde bulunan bir ordu karakoluna baskın düzenlediði, bir askerin öldüðü bir askerin de yaralandıðı belirtildi.Açıklamada, iki taraf arasında çatışmanın sürdüðü, Hindistan askerlerinin “Sawan Patra isimli sınır karakoluna fiziksel olarak baskın düzenlediði” belirtildi. Açıklamada ayrıca püskürtülen Hindistan askerlerinin kaçarken silahlarını geride bıraktıðı ifade edildi.

Hindistan ordusundan yapılan açıklamada ise Pakistan’ın Hindistan’a ait askeri karakollar üzerine “kendiliðinden ateş açtıðı” ifade edildi. Hindistan ordu sözcüsü Albay Brijesh Pandey Associated Press’e yaptıðı açıklamada, Pakistan askerlerinin Hindistan askeri birimlerine havan topları ve otomatik silahlarla ateş açtıðını söyledi. Pandey, sivillere ait bir konutun yıkıldıðını da sözlerine ekleyerek, “Biz sadece hafif silahlar kullandık. Bunun militanların geçişini saðlamayı kolaylaştırmak için bir çaba olduðuna inanıyoruz” dedi.

Hacı Pir Geçidi, Keşmir’in Pakistan kontrolündeki şehri Muzafferabad ile Hindistan kontrolündeki şehri Srinagar’ın tam ortasında bulunuyor.

Hindistan-Pakistan sınır bölgesi, her iki ülkenin 60 yıldır Keşmir bölgesi üzerinde hak iddia etmesi nedeniyle sürekli çatışmalara sahne oluyor. Ancak can kaybına neden olan çatışmalar nadiren görülüyor.