Hindistan’da ikinci toplu tecavüz olayı

Hindistan’da ikinci toplu tecavüz olayı

Hindistan, dünyayı ayaða kaldıran toplu tecavüz vakasının üzerinden henüz bir ay geçmişken benzer bir olayla bir kez daha sarsıldı. Aynı şekilde bir yolcu otobüsünde bir genç kadın 7 kişinin tecavüzüne uðradı.

Polisin verdiði bilgiye göre olay, Cuma gecesi meydana geldi. Pencab’ın kuzeyindeki köyüne gitmekte olan otobüsteki tek yolcu kadın tecavüz saldırısına maruz kaldı.

Polis, otobüs şoförü ile muavinin otobüsü ıssız bir yere çektikten sonra kadını yakınlardaki bir binaya getirerek 5 arkadaşlarıyla birlikte tecavüz ettiklerini belirtti. Olayın, tecavüze maruz kalan kadının ertesi gün otobüs şoförü tarafından köyüne bırakılması ardından ortaya çıktıðı belirtilirken, 6 zanlının gözaltına alındıðı, birinin ise arandıðı bildirildi.

Hindistan’da 16 Aralık'ta 23 yaşındaki tıp öðrencisi bir genç kadın otobüste toplu tecavüze uðramış, demir çubuklarla ölesiye dövüldükten sonra otobüsten atılmıştı. Aðır yaralanan genç kadın tedavi gördüðü hastanede yaşamını yitirmişti. Olay Hindistanlı kadınların haftalarca devam eden sokak eylemleri düzenlemelerine yol açmıştı.

Kadınlara yönelik şiddetin en yaygın olduðu ülke olan Hindistan’da her 20 dakikada bir kadın tecavüze maruz kalıyor. Resmi rakamlara göre, Hindistan’da geçtiðimiz yıl 256 bin 329 şiddet olayı meydana geldi. Bunlardan 229 bini kadına yönelik şiddet vakalarını oluşturuyor. Kadınların büyük bir bölümünün şikayette bulunmadıðı hesaplanarak gerçek rakamın bunun 4 katının üzerinde olduðu belirtiliyor.