Hollande Cuma günü Irak’ta olacak

Hollande Cuma günü Irak’ta olacak

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Cuma günü Irak’a bir ziyaret gerçekleştirecek. Hollande’ın ziyareti, Irak’taki durumun ele alınacağı uluslararası konferansın öncesine denk geliyor.

Fransa Cumhurbaşkanlığı Sarayı Elysée’den yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Cuma günü Irak’a bir ziyaret gerçekleştireceği duyuruldu. Ziyaretin, Paris’te Pazartesi günü Irak’taki gelişmelerin ele alınacağı uluslararası konferanstan öncesine geldiği hatırlatıldı.

Elysée Sarayı’nın açıklamasında, Hollande’ın dün Irak’ın Kürt cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Başbakan Haydar El Abadi ile birer telefon görüşmesi gerçekleştirdiği kaydedildi. 

Açıklamada, Hollande’ın Irak ziyareti ve Paris’te düzenlenecek konferans üzerine şu bilgiler verildi: “Cumhurbaşkanı (Hollande), Iraklı yetkililerle vardığı uzlaşma gereği, Irak’ın güvenliği ve barış konulu uluslararası konferansın 15 Eylül’de Paris’te yapılacağını teyit etmiştir. Konferans, bu amaca dahil olan ve gerçekleşmesi için çaba sarf eden uluslararası ve bölgesel partnerlerin katılımıyla gerçekleşecektir. Konferans, Cumhurbaşkanı ile Irak Cumhurbaşkanı Masum tarafından açılacaktır.”

Elysée açıklamasında, Hollande’ın konferans öncesinde gerçekleştireceği ziyaret ile, IŞİD’e karşı savaşta Iraklı yetkililere destek vermeyi amaçladığı belirtildi. Açıklamada, bu desteğin “sivil halkların korunması ve Irak’ın bütününde hukuk devletinin yeniden inşası için olduğu” ifade edildi.