HRE: 24 işgalci öldürüldü

HRE, 9 Eylül ile 9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirdiği eylemlerde; 2'si Türk askeri olmak üzere toplam 24 işgalcinin öldürüldüğünü, 13'ünün de yaralandığını açıkladı:

HRE EYLEMLER

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalcilere yönelik gerçekleştirdiğe eylemlerin sonuçlarını açıkladı. 

HRE, "İşgalci Türk devleti, dünyanın gözü önünde halkımıza acımasızca saldırıyor, devrimin öncülerini hedef alıyor. Bu güncel saldırılara karşılık olarak, özellikle son şehitlerimiz için bir dizi misilleme eylemi gerçekleştirdik" dedi.

HRE, eylemlere ilişkin şu ayrıntıları paylaştı:

"9 Eylül günü Ezaz hattında düzenlenen özel eylemde 2 işgalci çete öldürüldü.

10 Eylül günü Bab hattında işgalci çete gruplarına yönelik baskın düzenlendi. Bu baskın sonucunda 3 işgalci çete öldürüldü, 4 işgalci çete de yaralandı. Bu eylemde aynı zamanda yüklü bir kamyon da imha edildi.

11 Eylül'de özel eylem sonucunda Şera hattında 1 işgalci Türk askeri öldürülürken, aynı gün Mare hattında da keskin nişancı eyleminde 1 çete üyesi öldürüldü.

Güçlerimiz, 17 Eylül günü Ezaz hattında işgalci çete gruplarına yönelik bir baskın düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemde 5 işgalci çete öldürülmüştür.

23 Eylül günü Ezaz hattına düzenlenen keskin nişancı saldırısında 1 işgalci çete öldürüldü.

23 Eylül günü Bab hattında düzenlenen özel eylemde işgalci Türk devletinin 2 askeri yaralandı.

7 Ekim'de Şera hattına düzenlenen keskin nişancı saldırısında 1 işgalci çete öldürüldü.

8 Ekim'de Bab hattında düzenlenen özel eylemde işgalci Türk devletinin 1 askeri öldürüldü, 2 askeri de yaralandı.

 9 Ekim günü Mare hattında düzenlenen özel eylemde işgalci Türk devletinin 2 askeri yaralandı. Aynı gün Şerawa hattında güçlerimiz özel timlerle birlikte işgalci mevzi ve çadırlarına girmiş, burada güçlerimiz işgalcileri ve mevcut mevzileri el bombaları ve bireysel silahlarla etkili bir şekilde vurmuştur. Mevziler ve Doçka 12 silahının yarısı imha edilmiş durumda, arkadaşlarımız işgalcilerin cenazelerinin üstüne kadar gidiyor, mevcut silah ve teçhizatlarına el koyuyor. Yaşanan bu eylem sonucunda Feyleq El Şam çetelerinin Nadir Hesen isimli bir komutanı cezalandırılırken, 9 işgalci de yaralandı. Aynı zamanda bu eylemde; 2 adet AK-47 tabanca, 6 adet AK-47 fişek, bir miktar mühimmat, 1 adet AK-47 tüfek, HYTERA tabanca, flaş ve kartlar ele geçirildi.

Güçlerimizin bu eylemleri sonucunda; işgalci Türk devletinin 2 askeri ve 22 işgalci çeteci öldürülürken, işgalci Türk devletinin 6 askeri ve 7 işgalci çete de yaralandı.