GÖRÜNTÜLÜ

Ekim Ayı Şehitleri Stockholm’da anıldı

Anma etkinliğinde konuşan TJK-E Üyesi Nûpel Munzur, “Ekim Ayı Şehitlerinin çizgisinde kadın özgürlük mücadelemiz, ordulaşmamız, bugün ulaştığımız evrensel düzeye büyük bir ivme kazandırmıştır” dedi.

İsveç’in başkenti Stockholm’da Ekim Ayı Şehitleri anıldı.

Amara Kadın Meclisi öncülüğünde yapılan anma, Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında tüm Özgürlük Şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Şehit Aileleri Komisyonu adına yapılan konuşmalarda, Kürdistan Özgürlük Şehitleri bizlerin onuru ve gururudur, onların mücadelelerine layık olacağız. Özgür Önderlik ve özgür Kürdistan için mücadeleyi büyüteceğiz” denildi.

Anma etkinliği, Ekim ayında şehit düşen öncü kadınların yaşamlarını anlatan konuşmalar ile devam etti. Şehit Bêrîtan’ın günlüğünden kısa alıntılar da yapıldı.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) Üyesi  Nûpel Munzur, “Bêrîtan şahsında tüm şehitlerimizin önünde saygıyla, minnetle eğiliyorum. Şehitlerimizin anılarına en doğru yaklaşımı bize öğreten Önder Apo’dur. Bu vesileyle şehitlerin yolunda sonuna kadar giden, ‘Yaşıyorsam, şehitlere verdiğim sözü yerine getirmek içindir’ diyen Önder Apo'nun direnişi, bugün tüm dünyaya yayılmış durumdadır. Ekim Ayı Şehitlerinin çizgisinde kadın özgürlük mücadelemiz, kadın örgütlenmemiz, özgürlük inancımız, ordulaşmamız, bugün ulaştığımız evrensel düzeye büyük bir ivme kazandırmıştır” dedi.

Ekim Ayı Şehitleri anma etkinliği, sinevizyon gösteriminin ardından Girin Kasırga ve Evin Akbaş’ın müzik dinletisiyle devam etti.

Etkinlik, “Şehîd Namirin”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin Jiyan Azadî” sloganları ile son buldu.