İdam mahkumu Gulperipur'un ailesi endişeli

İdam mahkumu Gulperipur'un ailesi endişeli

İran’da PJAK üyesi olduğu suçlamasıyla idama mahkum edilen Habibullah Gulperipur’un tutulduğu Semnan cezaevinden 10 Mayıs’ta Urmiye Cezaevi'ne sevk edildi. Ailesi, Gulperipur'un her an idam edilmesinden endişe ediyor.

İran’da İnsan Hakları için Uluslararası Kampanya adlı kuruluş tarafından verilen bilgiye göre 9 mayıs günü ailesi ile kısa bir telefon görüşmesi gerçekleştiren Gulparipur, 10 mayıs günü başka bir cezaevine nakledileceğini ancak bu konuda kendisine başka bir bilgi verilmediğini söyledi.

Doğu Kürdistan'dan 11 Mayıs günü gelen bilgilere göre, Gulperipur Urmiye Cezaevi'ne sevk edildi. Ailesi ve insan hakları savunucuları, idam cezası Yüksek Mahkeme tarafından onaylandıktan sonra kesinleşen Gulparipur’un her an idam edilebileceğinden endişe ediyor.

Gulperipur 27 Eylül 2007 günü Mahabad’da tutuklanmış ve ağır işkencelere maruz kalmıştı. Gulperipur 14 Mart 2010 tarihinde ise idama mahkum edilmişti.  Gulperipur dakikalar süren mahkemeden çıkan idam kararını 15 günlük açlık greviyle protesto etmişti.