Irak Başbakanı'ndan Türkiye'ye: PKK'ye sınırlarımızdan saldırmayın!

Irak Başbakanı'ndan Türkiye'ye: PKK'ye sınırlarımızdan saldırmayın!

Irak Başbakanı Haydar Ebadi, parlamentoda vekiller önünde yaptığı açıklamada Türkiye'den PKK'ye yönelik Irak sınırlarındaki saldırılarına son vermesini istediğini belirtti.

Güney Kürdistan merkezli yayın yapan medyaya göre, Irak Başbakanı Haydar Ebadi Cumartesi günü parlamentoda yaptığı konuşmada Türkiye'nin Irak hükümetinden PKK'ye karşı saldırı talebinde bulunduğunu açıkladı.

RojNews haber ajansına göre, Ebadi PKK'nin DAİŞ çetelerine karşı önemli rolünden bahsederek, Türkiye'nin Irak hükümetinden PKK'ye yönelik Medya Savunma Alanları'nı hedef alarak PKK'lileri “Irak topraklarından çıkarma” talebinde bulunduğunu söyledi

Ebadi, bu talebi reddettiklerini belirterek, “Biz biliyoruz ki PKK teröre ve DAİŞ teröristlerine karşı savaşıyor ve terörün ortaya çıkmasına karşı olumlu rolü var” dedi.

Rudaw'a göre ise Haydar Ebadi, Türk mevkidaşı Ahmet Davutoğlu ile bir telefon görüşmesi yaparak PKK'ye yönelik “Irak sınırlarında” operasyon yapmamalarını istedi. Ebadi'nin bu açıklamayı da parlamentoda yaptığını belirtilirken, Irak Başbakanı'nın şöyle dediği ifade edildi:

“PKK şimdi bizimlle birlikte terörist örgütlere karşı savaşıyor. Türkiye'den Irak sınırında PKK'ye yönelik saldırılarını durdurmalarını istedik. Biz bu konuyu daha önce de telefon yolu ile Türkiye Başbakan'ı ile konuştuk.”

Ebadi'nin konuşması ardından İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) vekili Musanna Emin, Irak hükümetinden PKK'yi “terörist örgütler” listesinden çıkarımasını istedi. Musanna, Ebadi'ye hitaben yaptığı konuşmada “PKK terörist bir örgüt değildir. Bu nedenle çaba göstermenizi istiyoruz.”