Irak başbakanı: Türkiye, Suriye ve Irak’ta Kürtleri bombalıyor

Irak başbakanı Haydar Ebadi, "Ankara Kürtlere karşı savaşacağına DAİŞ'e karşı savaşmalıdır" diyerek Türkiye'nin DAİŞ'e karşı savaşta daha fazla çaba harcaması gerektiğini söyledi.

Irak başbakanı Haydar Ebadi İsviçre'nin Davos kentinde verdiği bir röportajda Türkiye'nin DAİŞ'e karşı savaşmadığını ifade ederek şunları söyledi: “Türkiye DAİŞ'e karşı savaştığını iddia ediyor. Fakat bunu destekleyen belge ve kanıtlar yok.” 

Haydar Ebadi konuşmasının devamında Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarına da dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Türkiye Suriye ve Irak'ta Kürtleri bombalıyor. Fakat Türkiye şunu çok iyi bilmelidir ki, Türkiye'deki saldırı ve patlamalardan DAİŞ sorumludur ve Türkiye bu DAİŞ tehdidini daha fazla göz önünde bulundurarak ciddiye almalıdır.”

Türkiye'nin Irak topraklarındaki güçlerini çekmesi gerektiğini söyleyen Haydar Ebadi sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, eski Osmanlı İmparatorluğu'nu bölgede yeniden canlandırmak istiyor. Fakat bu kabul edilemez. Türkiye Irak topraklarındaki güçlerini geri çekmeli. Ankara Kürtlere karşı savaşacağına, DAİŞ'e karşı savaşmalıdır. Türkiye şunu bilmelidir ki, Türkiye'ye karşı en büyük tehdit DAİŞ'tir.”